[banner_mu_web.PNG]  

Hubungi     .

     mahasiswaupm@yahoo.com

.

 

Anda Mahasiswa UPM?

 

Anda mempunyai masalah di dalam kampus?

Pengangkutan? Meal Plan? Harga Makanan? Sistem akademik? Yuran? Kemudahan kolej kediaman?

Sila adukan masalah anda kepada kami. Kami boleh membantu anda.

Emailkan aduan anda ke mahasiswaupm@yahoo.com

 

Kerana kami ada cara

P/S; Add kami ke dalam .

Friendster anda dengan email ini! .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Friendster Mahasiswa UPM. Sertai Kami!

 

 

  

 

Negaraku 50 Tahun Merdeka!!

 

 

>>Halaman Utama M-U

Selamat Datang ke Mahasiswa-UPM.Blogspot.Com (MUBC)

Politik Negara

Ehwal Mahasiswa

Akademik, Kerjaya dan Usahawan (AKU)

Forum, Kartun, Muat turun

Pautan Berkategori

Mengenai PBBUPM

 

 

>>Blogger Belia Bersatu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Friendster Mahasiswa UPM. Sertai Kami!

 

 

 

>>Mesej Ringkas M-U

Cepat tua selalu marah-marah.

Sunday, April 22, 2007

Fanny Chew dalam profile Friendster-nya telah mengekspresi emosi beliau yang amat marah dengan tindakan anonymous yang suka meng'grabbing gambar dari photo album Friendster miliknya. Tertera ayat yang berbunyi dalam Shoutout; "idiot, pls lah, dont steal my photo againlah" yang bermaksud, Si Bodoh, tolonglah, jangan curi gambar saya lagilah.
Ahli GMM yang hardcore ini amat gemar menghentam pihak universiti kerana tekanan hebat yang dihadapi akibat menyokong parti pembangkang seperti DAP. Sewaktui insiden di Kolej 12 bulan Julai 2006 yang lalu, Fanny Chew menyibukkan dirinya mengambil gambar pelajar Melayu secara curi-curi, dan akibatnya, pelajar Melayu itu menunjukkan kasut ke kameranya kerana enggan gambar pelajar itu diambil oleh Fanny.
GMM kini mandom, teramat mandom yang melampau, tiada isu yang hendak diperjuangkan. Mungkin agaknya kesemua ahli GMM ini dipinjamkan ke Ijok untuk membantu Tian Chua merayu undi di sana.
Pengambilan mahasiswa UPM yang baharu pada semester akan datang, akan memperlihatkan GMM berperanan selaku 'tukang kecoh' dalam keharmonian universiti. Apa agaknya yang akan dilakukan oleh anak buah Simon Oii nanti? Isu PBTUPM lagikah yang akan dilelongkan? Sama-sama kita nantikan awal semester akan datang.

posted by Mahasiswa-UPM @ 3:51 PM  

>>Mesej Ringkas M-U

Kerakusan mahasiswa pembangkang.

Wednesday, April 18, 2007


Persatuan Mahasiswa Pembangkang UPM (PMPUPM)
semakin rakus mengutuk pentadbiran UPM. Amat sia-sia menjalankan pengajian di universiti, tetapi gagal mengaplikasi budi bahasa yang baik. Tidak wajar kiranya pemimpin universiti diburukkan dengan imej-imej yang memalukan, dan tidak wajar juga kata-kata kesat dikeluarkan. Inilah kerja pembangkang, hanya menggunakan emosi dalam merencanakan sesuatu. Solidatiri Mahasiswa Malaysia (SMM) yang hidup segan mati tak mahu, dilihat bakal digantikan dengan kepimpinan celupar PMPUPM yang kian hari kian panas dan menggila dalam mendedahkan rasa tidak puashati mereka terhadap UPM.

posted by Mahasiswa-UPM @ 11:40 PM  

>>Mesej Ringkas M-U

Selamat Belajar

Tuesday, April 17, 2007

Jemaah JAMIS UPM dan krew Mahasiswa-UPM (PBBUPM) mengucapkan selamat menduduki perperiksaan akhir Semester Kedua 2006-2007 kepada semua mahasiswa UPM, dan pihak kami mendoakan agar pengajian kita diberkati Allah s.w.t. InsyaAllah.....
.
Study Hard Study Smart. Dont be Jahat.

posted by Mahasiswa-UPM @ 8:44 AM  

>>Mesej Ringkas M-U

Taring tumpul GAMIS.

Wednesday, April 11, 2007


Hilang sudah arena politik kampus GAMIS pimpinan Tarmizi. Janji ditabur, lebur sudahnya.
Contohilah Hanif Baderun yang kasual ini. Ada hasilnya (setidak-tidaknya).

posted by Mahasiswa-UPM @ 10:41 PM  

>>Mesej Ringkas M-U

Research oh research....

Saturday, April 7, 2007



Berjuta-bilion wang rakyat dihabiskan untuk tujuan penyelidikan. Ke mana hasil kajiannya diaplikasikan? Mampukah ia memberi impak kesejahteraan kepada umat manusia di luar kawasan UPM, sedang anak dalam buaian dibiarkan.

Penyelaras PBBUPM dengan kerjasama Mata-mata JAMIS UPM merungkai isu kebajikan mahasiswa UPM
dalam website khas Mata-mata. Sila klik di sini.

posted by Mahasiswa-UPM @ 8:58 PM  

>>Mesej Ringkas M-U

Di kala penghujung semester...

Monday, April 2, 2007

Ramai mahasiswa kini sibuk untuk menguruskan last touch up untuk final year project, dan ramai juga yang tak ketinggalan untuk menyiap dan menghantar tugasan yang tertangguh. Kini ramai yang melakukan pra-pendaftaran kursus untuk semester hadapan. Kini juga kesibukkan mahasiswa dipadatkan dengan kerja-kerja sambilan bagi menampung kos kehidupan, akibat penghujung semester yang sengkek. Final exam akan muncul dalam 2-3 minggu ini, maka bersiap sedialah semua mahasiswa. Sediakan payung sebelum hujan.

posted by Mahasiswa-UPM @ 11:53 AM  

>>Mesej Ringkas M-U

Shut Down

Sunday, April 1, 2007

Ke mana hilangnya taring Tarmizi dari GAMIS yang mahu menggegarkan dunia persatuan mahasiswa Islam seluruh IPT?
.
Ke mana ceritanya PBTUPM yang didaftarkan? GMM sudah mati akal?
.
Biarpun GMM gagal dalam isu ini, GMM menag dalam isu lain. Isunya, GMM sering membawa freshies mereka jalan-jalan cari makan, pergi melancong. Walhal final exam hampir tiba. Eloklah tu. Sekurang-kurangnya memenuhkan kalendar tahunan GMM.
.
Diam-diam GMM berisi, diam-diam Tarmizi apa nak jadi.

posted by Mahasiswa-UPM @ 1:31 PM  

>>Pengenalan kepada Politik Kampus UPM

Gerakan Mahasiswa Pembangkang Malaysia dikepalai oleh Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM), dan dianggotai oleh;

 

1. Gabungan Mahasiswa Islam Semenanjung ( GAMIS )
2. Malaysian Youth And Democratic Movement (DEMA)
3. Kelab Rakan Islah Malaysia (KARISMA)
4. Food Not Bomb (FNB)
5. University Malaya Association of New Youth (UMANY)
6. Jawatankuasa Kebajikan Mahasiswa India (JKMI)
7. Students For Pro-Democracy (Pro-DAM)

 

DEMA adalah satu pertubuhan haram mahasiswa di Malaysia yang lahir dari UPM dan operasinya hidup bak nyawa-nyawa ikan, dengan modus operandinya menghasut mahasiswa. Kemudian lahirlah Gerakan Mahasiswa Maju (GMM), dan kemudian lahirlah Solidariti Mahasiswa Putra (SMP), dan kemudian mereka semua ini bersatu untuk memperalatkan Persatuan Bahasa Tionghua (PBT) di UPM.

 

PBBUPM melalui laman M-U ini, akan membongkar siri-siri gerakan terancang GMM di UPM buat tatapan umum.

 

 

 

>>Artikel Lalu

>>Arkib Artikel

  • March 2007

  • April 2007

  • May 2007

  • June 2007

  • July 2007

  • August 2007

  • September 2007

  • October 2007

  • January 2008

  • February 2008

  • March 2008

  • May 2008

  • June 2008

  • July 2008

     PBTUPM in new era of GMMUPM.

    PBTUPM tajaan GMM

    www.pbtupm.blogspot.com

    PBTUPM Alumni

    www.pbt-upm.blogspot.com

     

     

    [IMG_4068.JPG] Simon Ooi Tze

     

    Y4C

     

     

    PMIUPM

     

     

    [helang_deli.jpg]

    Ahli PMIUPM

     

     

    GMM dakwa Pro-Aspirasi sabotaj mural PBT?

     

    Oleh; Badang Samudera.

    Tarikh; 22 Julai 2007.

     

    Bas Baru, Bila dah lama Tunggu, Tapi Tak Sampai-sampai pun.

     

    Oleh; Princess KTP.

    Tarikh; 18 Julai 2007.

     

    Sebar Propaganda; Bahan Cetakan PBTUPM (yang didalangi GMM) dirampas di PFC UPM.

     

    Komentar; Badang Samudera

    Tarikh; 17 Julai 2007

     

    UPM kini menjadi universiti contoh dalam memelihara kelestarian alam sekitar, di mana mahasiswa telah dilarang keras membawa masuk kenderaan ke dalam kampus bermula pada Semester Pertama 2007-2008 ini. Namun begitu, larangan ini dilihat sebagai berat sebelah. Kebajikan kakitangan mereka menjadi penekanan utama, kayu ukur prestasi dan penentu bagi mencapai kecemerlangan. Mungkin inilah hasrat UPM dalam menjadikan universiti ini dalam ranking 100  universiti terbaik di dunia.

     

     

    Laporan penuh...

    UPM antara IPTA yang paling banyak mendapat geran penyelidikan, mempunyai ramai professor, ahli fikir, dan hasil penyelidikannya yang memudahkan kehidupan manusia, tetapi mahasiswanya masih tertindas. Pemikiran pentadbir universiti masih dibatasi oleh tembok pemisah seperti mana teguhnya tembok Israel yang mengelilingi dan memagari UPM. Layak kiranya jika seorang yang hanya berkelulusan SPM menjadi Naib Canselor dan mentadbir universiti ini bagi memantapkan kebajikan mahasiswa.

     

     

    Laporan penuh...

    Gerakan Mahasiswa Maju (GMM) adalah pertubuhan haram di UPM (yang diasuh oleh parti politik pembangkang), kini amat kukuh memperalatkan Persatuan Bahasa Tionghua (PBT) pada awal Semester Pertama 2007-2008 ini. Untuk permulaan, PBT yang dipengerusikan oleh ahli kuat GMM telah mengadakan Kelas Bahasa Mandarin. Mahasiswa baharu yang tidak tahu mengenai GMM, dan berminat pula untuk menyertai kelas bahasa ini, dengan mudahnya mereka akan tertipu. Dan dengan perlahan-lahan, GMM kemudiannya akan menyerapkan ideologi mereka ke dalam minda mahasiswa baharu ini.

     

    Laporan penuh..

     

     

    >>CORETAN REGIM PEMBANGKANG

    http://photos1.blogger.com/blogger/1368/3650/1600/231q.jpg

    Tidak semua mahasiswa Islam adalah ahli Persatuan Mahasiswa Islam (PMI), dan tidak semua ahli Persatuan Bahasa Tionghua (PBT) adalah ahli Gerakan Mahasiswa Maju (GMM), dan tidak semua mahasiswa Malaysia merestui perjuangan tidak terarah pergerakan mahasiswa yang agresif menghina pemimpin negara Islam.

     

     

    17 Julai 2007

    Selasa

    Sebar Propaganda; Bahan Cetakan PBTUPM (yang didalangi GMM) dirampas di PFC UPM.

    Komentar; Badang Samudera

    .

    .

    .

    24 Mac 2007

    Ahad

    Kalau GMM nak berbogel pun, ya udah. Bisa saja....Tapi kok..... kenapa mau hasut student berbogel juga? "GMM persenda agama Islam"

    Komentar; Penyelaras PBBUPM.

    .

    .

    .

    14 Mac 2007

    Ahad

    GMM Pembohong, suka menempel.

    Komentar; Penyelaras PBBUPM.

    .

    .

    .

    6 Mac 2007

    Ahad

    [wong+keen+yi+-+jianyi.jpg]

    PBTUPM vs PBTUSM, apa bezanya?

    Komentar; Keris Perak.

    .

    .

    .

    25 Feb 2007

    Ahad

    Ahli PMIUPM tumbuk Pak Lah? Biar betul?

    Komentar; Pakar IT PBBUPM

    .

    .

    .

     

    Ginie Lim (gambar atas) adalah lulusan IPTA yang kini bergiat aktif dalam Parti Keadilan Rakyat bersama Mentornya, Tian Chua. Mentornya ini seringkali gagal mengawal emosi dan selalu bertindak mengikut kemahuan diri tanpa memikirkan risiko kepada organisasi dan dirinya sendiri. Gambar di bawah adalah rekaannya yang mencerca pemimpin negara.

     

     dinner final

     

     

    >>SANTAI

     

    [18642.jpg]

    Tidak salah melontar pendapat dan hak bersuara, tetapi inikah perpaduan kaum yang ingin dilakukan oleh Simon Ooi, penganjur Jawatankuasa Pendaftaran PBTUPM? Dengan menggunakan sebilah keris, AUKU dapat dimansuhkan? Mengapa keris Melayu digunakan? Adakah ia dilabelkan sebagai simbol perpaduan kaum yang sering diungkit oleh Simon Ooi dalam risalah PBTUPMnya? Perpaduan kaum....terbawa-bawa dalam kemarahan Simon.

    .

     

     

     

     

     

     

     

     

    >>LINK PANAS M-U

    IdealisMahasiswa

    KampusNegara

     

    Lain-lain Link Berkategori

     

    http://photos1.blogger.com/blogger/1368/3650/1600/231q.jpg

    Arkib Regim Pembangkang. Sila Klik...

    >> Ahli P.M.I. dukung ahli G.M.M., S.M.P. ala Mafia diperkenal bagi membantu kebajikan mahasiswa.

    >>Setelah 'Kemangkatan' SMP, GMM kini aktif 'Menunggang' PBT.

    >>Website Baru KampusNegara.net; Dari Hujung Kaki ke Hujung Kepala

    >>Isu PBTUPM dendangan GMM kian rapuh, anehnya dari mana datangnya dana? 

     >>Lagi...

     

     

     

     

     

              < Ke Atas / Top >

     

     

     

    Ehwal Mahasiswa l Politik Negara  I Regim Pembangkang  I  Akademik, Kerjaya dan Usahawan   Forum, Kartun, Muat turun  I  Pautan Berkategori  I  Mengenai PBBUPM

     

                

        

    Laman Web - JAMIS UPM dibangunkan oleh

    Editor JAMIS UPM. <editor_jamisupm@yahoo.com.my>

    Laman Web - Mahasiswa-UPM dibangunkan oleh

    Putra Belia Bersatu UPM (PBBUPM) <mahasiswaupm@yahoo.com>